OVAKO JE IZGLEDALA SVADBA VIJEKA! On i Ceca su se vjenčali po starim srpskim OBIČAJIMA! Cijeli svijet izvještavao o tome, evo šta je djever kupio CECI! (FOTO)

Veljko Ražnatović, sin Svetlane Cece Ražnatović i pokojnog Že.ljka Ražna.tovića Ark.ana, danas će izgovoriti sudbonosno “da” Bogdani Rodić, koja je u trećem mjesecu trudnoće.
Danima se priča o njihovoj svadbi kao svadbi decenije, a svadba Veljkovih roditelja bila je svadba vijeka. Za njihovo slavlje bilo je veliko interesovanje javnosti, ne samo u regionu već i u svijetu, pa su svetske kuće BBC i CNN snimali i izvještavali sa svadbe.
Željko Ražnatović i Ceca su ispoštovali sve srpske običaje, a Ark,an je po mladu došao u crnogorskoj narodnoj nošnju, dok je Ceca bila u srpskoj. Tek kad je oborio jabuku, svatovi su mogli da uđu. Ceca je sve goste koji su došli po nju, kuma, mladoženju, djevere, barjaktare celivala u ruku.
Ceca i Arkan, venčanje, Foto: Printscreen/YouTube
Ark.an i Ceca nisu zaboravili da odrade sve običaje pa je tako i djever kupio nevjesti cipele, zlatne cipele i stavio joj dukat u nju.
U Šumadiji je važno obuti mladu. Cipele je obično kupovao djever. Mlada je dobijala svoje cipele tek kad stignu mladoženjini svatovi, a obuvala ih je kad ih djever ili mladoženja dobro “okite”
.
Mlada je obično bila bosa ili u papučama kad joj stiže izabranik. Obuvaju joj cipelu, ali ona se odmah poželi da je žulja. Mladoženja ili djever u cipelu stavljaju novčanicu i pitaju je da li je i dalje žulja. Ova radnja se obavlja jednom ili tri puta, u zavisnosti koliko cipela “žulja” mladu. Kad je cipela dobro “okićena”, da ne žulja više, mladoženja ili djever obuvaju mladu, kako im ne bi bila bosa.

Nema komentara:

Objavi komentar