BOŽIJI DAR: S devet godina će diplomirati, a iduće godine upisuje doktorat!

Laurent Simons, devetogodišnji dječak iz Belgije, u decembru će diplomirati na Tehnološkom sveučilištu Eindhoven, na studiju koji je tek upisao prošle godine. Njegovi profesori za njega kažu da je jednostavno izvanredan.
Nakon što diplomira, dječak planira upisati doktorat iz elektrotehnike dok će istovremeno studirati medicinu, izjavio je njegov otac za CNN.
Djed i baka prvi su primijetili koliko je dječak talentiran. Ispočetka su roditelji mislili da pretjeruju, međutim ubrzo su se i učitelji složili.
– Rekli su nam da upija kao spužva – istaknuo je dječakov otac Alexander Simons.
Laurent dolazi iz liječničke porodice, ali i dalje se ne zna zašto je tako nadaren. Tehnološko sveučilište Eindhoven dopustilo je Laurentu da završi studij brže od drugih studenata.
– To nije ništa neuobičajeno – izjavio je Sjoerd Hulshof sa Sveučilišta koji napominje kako studenti koji imaju dobre razloge za to mogu dogovoriti prilagođen raspored predavanja.
Brojna sveučilišta širom svijeta zainteresirana su za 9-godišnjaka, međutim njegovi roditelji paze da ima potrebnu ravnotežu između svojih talenata i svoje dobi. Laurent uživa igrati se sa psom i na mobitelu, no za razliku od brojnih svojih vršnjaka, on zna čime se želi baviti kad naraste: razvijati umjetne organe. večernji list

Nema komentara:

Objavi komentar